Környezettudatosság lelkiismeretesen

Miért napelem

...Mert a nap által biztosított energia kimeríthetetlen, és ingyenes...
...Tudta, hogy egy óra alatt a földi lakosság teljes éves fogyasztásának megfelelő napsugárzás éri a Földet?...
...Az energiahordozók mennyisége egyre csökken, de a napenergia szinte örök...

Olvashatjuk bárhol, ahol ezzel a tiszta, és környezetbarát energia előállításának módjával kereskednek, de azért gondoljunk bele, ha a fosszilis energiahordozók (olaj, gáz) elfogynak a napenergia mit sem ér. A napenergia hatékonyan nem tárolható egyelőre, (csak nagyon költséges, és gazdaságtalan módszerekkel) és akkor áll rendelkezésünkre, ha süt a nap.
Mégis a napenergiát megfelelően átgondolt módon érdemes, sőt kell, hogy kihasználjuk.
A napenergiával megtermelt elektromos áram költségeink csökkentésére szolgálhat, és a környezetünk hosszú távú megóvásának egyik valós, és életképes lehetősége.

A Mi filozófiánk az, hogy nem csak eladni akarunk, hanem meggyőzni Önt, az energiatakarékos, környezetbarát, élhető és fenntartható életmódról. Tanácsot adni és ötleteket a takarékos és megfontolt energia felhasználásra, ami nem csak az áram megtermelését és maximális hatékony kihasználását jelenti, hanem a fűtés, klimatizálás, és akár a hatékony vízfelhasználás lehetőségeit is magába foglalja.

Sokan sokféleképpen látják a napelem jelenét és jövőjét.
Az aránylag magas bekerülési költségek pedig sokakat elriaszt már attól is, hogy tervezgessen.
Jogos kérdésként merülhet fel a várható megtérülés, a várható működési élettartam, és garanciák. Az energia szolgáltatok hozzáállása, a csatlakozás költségei, hová kerül telepítésre a rendszer, milyen rögzítési technológiát kell alkalmazni, a napelemek állítva vagy fektetve férnek el, a szolgáltató csatlakozási pontján mekkora teljesítmény áll rendelkezésünkre (mérőóra alatti biztosítékok értéke), szükséges e a teljesítmény bővítés, ezek mind mind olyan kérdések amik rejtet költségeket tartalmazhatnak.
Ezek a költségek egy webáruházban megvásárlásra kínált egységcsomagnál nem kerülnek felszínre.
A kereskedők nem szeretnek erről beszélni, mert az olcsó napelemes rendszerük, már lehet, hogy nem is olyan olcsó?

Mégis miért napelem?

Mert egy jól megtervezett és megfelelő alapanyagokból, szakszerűen minden vonatkozó szabványt és igényt figyelembe véve megépített napelemes erőmű akár 30 évig sőt talán még tovább termeli önnek az áramot. Megóvva Önt az energia árak növekedésének a fájdalmas hatásaitól, és azzal a megnyugtató érzéssel töltheti el, hogy a spórolás mellett tényleg egy lépést tett a környezettudatos élet felé.
A megfelelően méretezett rendszerrel, és a megrendelő energia igényét figyelembe véve akár a fűtés is kiváltható (csökkentve, vagy megszüntetve a gáz számlát). Nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, olyan közvetítő közeget, amit ellenőrizni kell (pl. napkollektornál a glikol). Könnyen integrálható a meglévő elektromos hálózathoz. Az energia szolgáltatóknak kötelező az átvétel ugyanabban az árban amennyiért ők biztosítják.
És még egy pár lényeges gondolat. A napelemes rendszerre fordított összeg sokkal többet hoz Önnek, mint ha a bankba lekötné akár egy évre. Nem inflálódik, sőt növeli az ingatlana értékét.

  Kérdése van? Szeretné, ha visszahívnánk?

  Írjon nekünk az alábbi űrlap kitöltésével. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

  Név *:

  E-mail *:

  Tárgy *:

  Üzenet *: